Saalbach & Leogang Bike Experience

Saalbach – Hinterglemm je regija u Austriji koja je sa susjednim mjestima Zell am See i Leogang itekako poznata skijašima i ljubiteljima zimskih sportova. No, u ljetnim mjesecima to je pravi austrijski biciklistički raj za sve uzraste. Više od 400 kilometara biciklističkih staza različitih podloga povezanih s nekoliko žičara, vrhunski smještaj prilagođen outdoor entuzijastima, ljubazni domaćini te brojne pogodnosti, ovu destinaciju čine sve popularnijom. Osim biciklističkih, tu su i brojne pješačko-planinarske staze, adrenalinski i dječji parkovi te atraktivno osmišljeni sadržaji, zbog čega destinaciju Saalbach – Hinterglemm posjećuje sve veći broj obitelji s djecom.

               

Aktivni produženi biciklistički vikend Saalbach & Leogang Bike Experience zamišljen je kao četverodnevno druženje na 2 kotača tijekom kojeg ćemo se zajedno uputiti na epsku alpsku avanturu i uživati na bujnim zelenim padinama planinskih planina Pinzgauer i slikovitim Kitzbühel Alpama. Penjat ćemo se na vrhove koji nadahnjuju i spuštati se netaknutim pejzažima i bezgraničnom ponudom prekrasnih pogleda. (Naravno, ako malo zapne na usponu, pomoći ćemo se žičarom). Oni željni veće doze adrenalina mogu se okušati u pravom izazovu BIG-5 Bike Challenge koji se sastoji se od pet gondola i pet planina u i oko Saalbacha, Hinterglemma i Leoganga. No, nije sve ni u brdskom biciklizmu. S obzirom na porast interesa za gravelom, destinacija Saalbach – Hinterglemm nudi i jedinstvene rute za ovu sve popularniju kategoriju.

             

U svakom slučaju, očekuje nas vrhunski doživljaj u najvećoj austrijskoj MTB regiji. Pridruži nam se!

Saalbach & Leogang Bike Experience

CIJENA: Na upit!

Cijena uključuje:
– 3 x noćenje s doručkom u dvokrevetnim sobama (hotel***)
– 4 vođene MTB ture
transfer putnika i bicikli na relaciji Ri – Saalbach -Ri
– 2 x dnevno korištenje žičare
– licenciranog biciklističkog vodiča                                               
– turističkog pratitelja
– organizaciju putovanja
– osiguranje jamčevine
– osiguranje od odgovornosti
– završno čišćenje i posteljinu
– turističku pristojbu

Cijena ne uključuje:
– dodatne obroke
– putno osiguranje
– osobnu potrošnju

Broj gostiju je ograničen (7 pax)!

PROGRAM

Nakon okupljanja na dogovorenom mjestu u Rijeci, polazak prvog dana u ranim jutarnjim satima u smjeru Slovenije i Austrije prema Saalbachu. Po dolasku u destinaciju, krećemo na prvu vođenu biciklističku turu. U poslijepodnevim satima smještaj u hotel, slobodno vrijeme za istraživanje destinacije i noćenje. Sljedeća tri dana, nakon zajedničkog doručka, krećemo na cjelodnevne vođene biciklističke ture po regiji Saalbach – Hinterglemm – Leogang. Posljednjeg četvrtog dana nakon vožnje se ukrcavamo u kombi i krećemo prema Rijeci. Dolazak u večernjim satima.

SMJEŠTAJ je osiguran u dvokrevetnim sobama u hotelu*** na bazi noćenja s doručkom. Hotel ima restaurant s autohtonim jelima te sve ostale sadržaje prilagođene biciklistima (čuvano spremište za bicikle s alatom, bike wash, samoposlužnu praonicu rublja, saunu… )

             

BICIKLISTIČKE TURE se sastoje uglavnom od makadama, šumskih staza i uređenih singletrail-ova kroz jedinstven krajolik. Očekujte četiri ture između 30 i 50 kilometara s oko 900 – 1400 uspona. Detalje svake ture ćemo predstaviti prije polaska i prilagoditi je grupi ukoliko bude potrebno.

OPREMA koja vam je potrebna je prije svega MTB bicikl, kaciga i biciklistički ruksak s rezervnom opremom. Uzmite u obzir da vrijeme u Alpama može biti prevrtljivo – ljetne temperature u dolini se vrlo brzo mogu pretvoriti u jesenske na planinskim vrhovima. Poželjno je imati i dodatno putno osiguranje.